Wednesday, December 2, 2015

3R International Marathon 2015


3R International Marathon 2015

Jarak: 5km

Kategori: Fun Run – 5km

REP: Running T, BIB (8074),

Post-race: Goodies Bag, Finisher Medal,

Tarikh: 19 April 2015

Lokasi: Putrajaya

 

          Memikirkan aku perlu mengajak miza supaya menjadi lebih aktif.. aku mengajak dia turut sama sertai event larian.. sebagai pembakar semangat.. aku akan berlari bersama2 dengan dia.. oleh itu aku pun mendaftar dalam acara 5km bersama2 dengan miza dlam event 3R Internatinal Marathon.. event ini turut ada kategori2 lain iaitu 42k, 21k dan 10k.. untuk tambah best lagi aku pun turut daftar rini sekali dalam larian ni..

          Ini adalah larian belah pagi.. kali ini selain aku, miza dan rini.. ana dan sufi juga akn turut ikut sekali.. ini merupakan kali pertama sufi ikut aku pergi acara larian.. dia Nampak macam berminat sangat nak masuk ikut berlari.. insyaallah dalam masa hadapan aku akan cuba carik acara larian yang mana sufi boleh joint sekali..

          Kami bergerak dengan sebijik kereta terus dari bukit beruntung ke putrajaya.. perjalanan awal pagi bergerak tanpa banyak masalah dan kami sampai di putrajaya awal dan parking di tempat biasa berdekatan dengan masjid besi..

          Setelah bersiap kami pun bersedia berdkatan dengan tempat permulaan.. acara 5km dilepaskan terakhir sekali.. peserta2 acara 42k,21k dan 10k telah lebih awal dilepaskan.. pada masa ini cuaca pun dah semakin cerah..

          Pelepasan di buat dengan baik.. aku berlari2 seiring dengan miza.. kali ini aku mengikut rentak miza.. kalau miza berhenti berjalan.. aku pun ikut sama berhenti berjalan.. Cuma dari masa kesemasa aku akan cuba untuk galakkan miza untuk terus berlari..

          Route yg kami ikut adalah standard 5km untuk putrajaya iaitu berlari dari hadapan banggunan perbadanan putrajaya higga melintasi jambatan yang berhampiran PICC dan berpatah balik ke banggunan perbadanan putrajaya.. routenya agak landau Cuma berbukit sedikit kat kawasan jambatan..

          Secara perlahan2.. kami pun Berjaya menamatkan larian sejauh 5km ini.. rini telah tamat larian lebih dahulu kerana dia berlari agak laju kehadapan meninggalkan aku dan miza..

          Selepas tamat larian kami berkumpul semula sambil ambil gambar kenangan.. aku juga bertemu dengan Abu.. rakan sekerja aku yang join sekali larian ini untuk jarak 5km..

          Bagi aku acara yang baik dan permulaan yang baik untuk miza.. harapnya pada masa2 akan datang akan lebih banyak acara yang akan dapat disertai oleh miza.. semperna hari ulangtahun kelahiran miza pada tahun ni.. aku menghadiahkan sepasang kasut larian jenama REEBOK untuk miza.. sekian..

rini, miza dan aku

miza dan rini dihadapan gerbang MULA

miza dan medal

rini, miza dan sufi

Abu, aku dan sufi

ana dan sufi

No comments: